söndag 12 januari 2014

Ännu mer bakning..

Idag har det varit en riktigt skön dag! Började dagen med en tur till pulka backen och oj vad Lucas skrattade :) Han gjorde även en del vurpor men det var inget han brydde sig om.. Nej, fort upp i backen igen och med ett stort leende på läpparna! Sen fick det bli en tur till DollarStore där jag hittade dessa snygga pajformar i mini format, perfekta att ha när man ska ha lite fina bjudningar. Eller som nu till dopet så är dom lagom stora att fylla med glutenfri cheesecake ;) 2st för 30kr, som hittat!

Den frysta cheesecaken är lite utav en tradition när vi bjuder på fika och den finns alltid där, alltid lika älskad och uppskattad.. Men sorry mina vänner, inte den här gången ;) Nu blev det bara 4 stycken små till dom som inte kan äta vanliga bullar och kakor. Men eftersom alla verkar tycka så mycket om den så tänker jag istället dela med mig receptet ;)


2dl socker
3st ägg
200g Philadelphiaost
3dl vispgrädde
2tsk vanilj socker (gärna den lite finare varianten)
Ca10st digistivekex

GÖR SÅ HÄR!
Dela äggen så du får äggvitan i en bunke och ägg gulan i en annan. Vispa socker och ägg plötsligt, men inte för länge! Tillsätt vaniljsocker och blanda sedan i Philadelphiaosten.
Vispa sedan grädden i en enskild bunke och rör ihop det med den första smeten. Vispa äggvitorna och rör sedan ihop även det med den första smeten.
Krossa kexen och jag rekomenderar att använda en stavmixer om ni kör med gluten fria digistivekex! Använd hälften och stö i botten av en form, i med smeten och stö sedan resten ovanpå.. Så, in med den i frysen och låt den gärna stå i minst 8 timmar innan servering :)

Nu kan ni göra er egen cheesecake och jag hoppas fler har lika stor nytta av receptet som jag har haft ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar ett härligt spår efter dig ♥